10 000 skritt per dag

I Norge og mange andre land er den offisielle anbefalingen 150 moderate minutter med fysisk aktivitet per uke. Litt rask gange i overkant av 20 minutter per dag er derfor nok til å nå det anbefalte aktivitetsmålet. Å måle ting i skritt er altså ikke en offisiell anbefaling i Norge, men det betyr ikke at de to målene nødvendigvis er i konflikt.

En gjennomsnittlig kontorarbeider går ca 4000- 5000 skritt per dag. Ved moderat gange vil du klare å gå ca 6 000 skritt per time. Så for å komme opp i ønsket skrittmål kreves det i dette tilfellet altså en times aktivitet utenom hverdagsaktivitet om dagen. Mer enn nok til å nå anbefalingene.

Hvorfor

10 000 skritt per dag forteller deg mye om aktivitetsnivået ditt, men ikke nødvendigvis om intensiteten i det du gjør. Det gjør deg bevisst på hvor aktiv du er i dag, og er et konkret mål du kan strekke deg mot.

Les mer

Hvor mye og hvor langt

Hvor langt 10 000 skritt er avhenger av skrittlengden. En høy person vil normalt ha lengre skrittlengde enn en lav person, og det er også grunnen til at når man sammenligner seg med sin turkamerat kan man oppleve at skrittelleren ikke alltid viser samme tall selv om man har gått nøyaktig samme distanse.

Les mer

Hvordan

For å nå opp til 10 000 skritt er de fleste av oss nødt til å utnytte alle muligheter for litt ekstra bevegelse. En fin måte å starte på er å begynne å gå til daglige gjøremål, samt sette et mentalt «i ustand» skilt på alle heiser.

Les mer

Dytts metode

For å nå opp til 10 000 skritt er de fleste av oss nødt til å utnytte alle muligheter for litt ekstra bevegelse. En fin måte å starte på er å begynne å gå til daglige gjøremål, samt sette et mentalt «i ustand» skilt på alle heiser.

Les mer

Sett mål

På Dytt kan dere velge mellom flere av våre konsepter med forskjellige mål som varierer i både innhold og lengde. Man kan i de fleste konseptene også selv velge aktivitetsmålet, selv om standard er 10 000 skritt om dagen.

Les mer

Skritteller vs. mobiltelefon

Skrittellere

Det finnes etter hvert et mylder av måleapparater som fanger opp skrittene dine. Noen mer teknologiske enn andre. Det finnes fordeler og ulemper ved de fleste. De mest teknologiske fanger opp både puls og stillesitting, og har den fordelen at du kan skille på ulike intensiteter. Ulempen er at de som regel sitter på armen og derfor gir vesentlig flere skritt enn en som sitter på hoften eller brystet. Les mer…

Skritteller i smarttelefonen?

Flere og flere bruker også målere som er innebygget i smarttelefonen. De fleste apper måler veldig nøyaktig, og for mange er det en fordel at man ikke trenger å huske å feste skrittelleren, eller ha med seg en ekstra dings. Andre derimot har telefonen liggende på kontorpulten eller i vesken store deler av dagen, og får ikke tilgoderegnet all aktivitet. Les mer

Vi tilbyr aktivitetskonsepter som passer for alle og engasjerer flere enn de som allerede er aktive. Vi tror på at all aktivitet er av det gode, enten det er husarbeid eller intervalltrening. Derfor kan du gjøre den aktiviteten du trives best med. Vi setter motiverende mål og gir deg gode opplevelser underveis. Få med deg kolleger, venner eller familie for en ekstra gøy kampanje.